persbericht

door Jan Smits

Loch Lomond Whiskies presenteert de Waypoint Series.
Een collectie opmerkelijke whisky’s geïnspireerd door de ontdekkingsreis door zowel smaak als plaats. Loch Lomond Whiskies, de meest fantasierijke distilleerderij van Schotland, introduceert een nieuwe collectie whisky’s die voortkomt uit de iconische ligging aan de oevers van Loch Lomond en de voortdurende zoektocht naar verkenning. De Waypoint Series is een eerbetoon aan de toewijding van de distilleerderij om smaken in whisky te verkennen, en aan hun erfgoed in Loch Lomond en de Trossachs. Elke expressie in de collectie vertegenwoordigt een belangrijk ‘waypoint’ in het nationale park en is gemaakt om de emoties vast te leggen die ontstaan bij het ontdekken van nieuwe en opwindende whisky’s.

De serie bestaat uit een collectie van single malts met leeftijdsaanduiding, en begint met een uitzonderlijke 16 jaar oude whisky, exclusief gedistilleerd in de Swan Neck ketels van Loch Lomond en 12 maanden gerijpt in de beste Cognac-vaten. Deze opmerkelijke single malt vertelt het verhaal van de Falls of Falloch, een verborgen juweel in het Nationaal Park Loch Lomond en de Trossachs, waar een bulderende waterval door de indrukwekkende Glen of Falloch stroomt. De Waypoint 16 Year Old viert dit iconische natuurlijke monument, waarbij Master Distiller Michael Henry zich liet inspireren door de kracht en schoonheid ervan, en door de ontdekkingslust van reizigers die deze bijzondere plek bezoeken.
De Loch Lomond Waypoint 16 Year Old wordt gepresenteerd in een opvallende doos met handgetekende illustraties van de Welshe illustrator Brett Breckon. De illustratie beeldt een mythische reis uit door dichte bomen, flora en fauna naar de majestueuze Falls of Falloch. Het beeld is in eindeloos detail verwerkt in een grote krasplaat, waarbij het zwarte oppervlak wordt verwijderd om een helder wit eronder te onthullen. Whisky-liefhebbers die het kunstwerk verkennen, zullen bij elke blik nieuwe lagen van intrige ontdekken, waarbij de proefnotities van de whisky subtiel in het landschap zijn verwerkt. Gedreven door een eindeloze geest van ontdekking van nieuwe mogelijkheden in smaak en whiskycreatie, is Loch Lomond de enige distilleerderij in Schotland die zowel traditionele swan neck ketels als hun unieke straight neck ketels huisvest, waardoor het een van de meest innovatieve en inventieve distilleerderijen ter wereld is.
Om de Waypoint Series te creëren, begon Master Distiller Michael Henry aan zijn eigen ontdekkingsreis om de verhalen van Loch Lomond tot leven te brengen via whiskycreatie. Het resultaat is een collectie van unieke single malts die de kenmerkende stijl van de distilleerderij en Michaels streven naar creatieve whiskycreatie belichamen.