NC’Nean Quiet Rebels – Amy

persbericht

door Jan Smits

De Quiet Rebels-serie van Nc’Nean brengt een ode aan de mensen achter de distilleerderij, die bekendstaat om haar milieubewuste benadering en missie om een nieuwe generatie Schotse whiskyliefhebbers te inspireren.
Voor deze specifieke release werkte het Nc’Nean-team samen met Clot de l’Origine, een kleine regeneratieve wijngaard in het zuiden van Frankrijk. Ze gebruikten vaten die voorheen een zoete, oxidatieve witte wijn bevatten. Deze werden gecombineerd met de gebruikelijke mix van bourbon- en STR rode wijnvaten van de distilleerderij, wat leidde tot smaaknuances van bruine boter muffins, heldere citrusvruchten, geroosterde walnoten en een heerlijke hartige ondertoon.

Elke herfst werkt blender Matt Hastings samen met een ander teamlid om een whisky te creëren die is afgestemd op hun persoonlijke smaak. Deze keer staat Amy Stammers, hoofd van duurzaamheid, in de schijnwerpers. Stammers wilde de duurzaamheid van Nc’Nean nog verder verbeteren, wat een uitdaging was gezien de reeds uitstekende B Corp-credentials van de distilleerderij.