Dit is de Diageo Special Release serie voor 2024!

persbericht

door Jan Smits

Talisker – 2024 Special Release 8 jaar oude Single Malt Whisky
Duik in de oceaanwildernis met deze 8 jaar oude whisky. Onder de kenmerkende maritieme rook schuilt een wereld van smaak, onthuld door steen-gerijpte vaten.

*Caol Ila – 2024 Special Release 11 jaar oude Single Malt Whisky
Een ongebruikelijke ongeturfde Caol Ila, waar de rijke notensmaak en sappig boomgaardfruit samenkomen. Romig, nootachtig met fris groene appeltonen, gerijpt in verschillende vaten gedurende 11 jaar.

Oban – 2024 Special Release 10 jaar oude Single Malt Whisky
Deze 10-jarige whisky rijpt in refill-vaten en wordt gefinisht in vers verkoolde Amerikaanse eiken vaten, gekruid met Oloroso sherry, voor tonen van gebakken appel en subtiele zoute vanille.

The Singleton – 2024 Special Release 14 jaar oude Single Malt Whisky
Een 14 jaar oude whisky van de Glen Ord Distilleerderij, met levendige fruitige en grasachtige tonen, in balans met zoete vanille, toffee en kruiden. Gerijpt in ex-Bourbon en Spaanse eiken vaten.

Roseisle – 2024 Special Release 12 jaar oude Single Malt Whisky
Gerijpt in first-fill ex-Bourbon en refill-vaten, biedt het rijke smaken van rijp fruit, witte chocolade en zoete vanille, afgerond met een lange, rijke afdronk.

Lagavulin – 2024 Special Release 12 jaar oude Single Malt Whisky
De karakteristieke Lagavulin-rook verzacht door actieve eik, met tonen van dikke toffee, vanille, kokos en kruidige aroma’s, gerijpt in ex-Bourbon en refill-vaten.

Mortlach – 2024 Special Release Single Malt Whisky
Gefinisht in Ramandolo en Sangiovese wijnvaten, met lagen van knapperig fruit, gekarameliseerde miso en hints van prosciutto voor een unieke umami en fruitige smaak.

Benrinnes – 2024 Special Release 21 jaar oude Single Malt Whisky
Deze 21-jarige whisky, gerijpt in gerevitaliseerde Amerikaanse en Europese eiken wijnvaten, barst van complexe tonen van overrijp donker fruit, gestoofde peer, vijg en gekarameliseerde appel.