Benriach viert zijn erfgoed met de laatste Malting Season-editie

01

persbericht

door Jan Smits

De historische Speyside-distilleerderij Benriach heeft de vierde en laatste editie van haar Malting Season-serie onthuld – een zachte en romige single malt die de langdurige traditie van vloer-mouten bij de distilleerderij eert.

Deze Fourth Edition is volledig gemaakt van vloer-gemoute Concerto-gerst, zorgvuldig geselecteerd door Master Blender Rachel Barrie. Het is de oudste whisky binnen de Malting Season-collectie en de eerste met een leeftijdsaanduiding.
Gerijpt gedurende 10 jaar in first-fill bourbonvaten en Oloroso sherryvaten, heeft hij een prachtige goudkleur en biedt hij aroma’s van crème caramel en sappige gebakken perzik.

De traditionele vloer-mouterij van Benriach vormt al meer dan 120 jaar het kloppend hart van de distilleerderij. Zelfs toen Benriach tussen 1900 en 1965 stillag, bleef de vloer-mouterij operationeel, waarbij essentiële mout werd geleverd aan omliggende distilleerderijen in de meest geconcentreerde whiskyregio van Schotland en zo dit ambacht werd bewaard voor toekomstige generaties.
Rachel Barrie, Master Blender bij Benriach, zegt: “Voor elke editie van Benriach Malting Season selecteer ik zorgvuldig het type gerst en het bottelsterkte, waardoor elke release een unieke expressie is. Deze vierde small batch release heeft een bottelsterkte van 47,9% ABV en is samengesteld uit 27 bourbonvaten en 4 oloroso sherryvaten, gedistilleerd op 21 november 2012, 20 november 2013 en 19 december 2014. De vierde editie is de meest complexe tot nu toe, met een rijkere, zachtere en zijdezachtere textuur en smaken van sappige gebakken perzik en zoete abrikoos in crème caramel, verrijkt met kaneel en amandelbiscotti.”

De Benriach Malting Season Fourth Edition wordt exclusief gelanceerd tijdens The Spirit of Speyside Whisky Festival (woensdag 30 april – maandag 5 mei) en zal in de maanden daarna wereldwijd beschikbaar komen.